fredag 9 februari 2018

Veckobrev vecka 7

Hej!
Vi har haft några riktigt kalla men härliga dagar nu i veckan, humöret blir allt lite bättre för oss alla när vi får lite sol istället för regn och grått dis.

Veckan som gått har handlat mycket om ämnesprov i svenska, dessa gjorde vi i tisdags och torsdags förmiddag. Eleverna jobbade mycket koncentrerat, vi kan tänka oss att ni fick hem barn som kanske var lite extra trötta i huvudet dessa eftermiddagar.

Utvecklingssamtalen börjar avrundas, det är några som har samtal kvar men de allra flesta har varit och haft samtal och inspekterat det nya dokumentationssystemet Unikum.

Nu på onsdag den 14/2 kommer vi att ha en "lära känna förmiddag" tillsammans med sjuorna från Bosgårddskola och Lindbergsskola. Eleverna ska se till att ha med sig "kläder efter väder" för aktiviteterna kommer att genomföras ute.

Birgitta påminner om att det alltid är läxa i engelska till på torsdagar och den finns på Showbie, så be era barn visa er där om ni undrar vad de har i läxa. Läxan står under "Läxa vecka 38".

Det är ingen läxa i tyska denna veckan.

Paulina hälsar att läxan i franska ligger alltid på Showbie och är till torsdagar, nästa vecka handlar den om kroppsdelarna. 1. la tête = huvudet 2. le nez = näsan 3. la bouche = munnen (skriv till dät här ordet på bilden med roboten) 4. la main = handen 5. le bras = armen 6. les cheveux = håret 7. les yeux = ögonen 8. les oreilles = öronen 9. le pied = foten 10. la jambe = benet
Du kan höra uttalet på kroppsdelarna här: languageguide.org/french/vocabulary/body

På måndag kommer vi att läsa i Eldens Hemlighet kap. 4. Frågorna blir i läxa till på fredag.

Händer i vecka 7
Måndag 12/2: Läslogg hem.

Tisdag 13/2: Tyskläxa?
Onsdag 14/2 💖: Idrott, tag med "kläder efter väder" vi ska vara ute mellan 09:00 - 11:30. 
Torsdag 15/2: Idrott, engelskläxa (instruktion finns på showbie), franskläxa.
Fredag 16/2: Slöjd, läslogg tills idag

Nästa vecka är det veckan före sportlovet och vi ska lyckas äta upp oss på Fettisdagen och vara extra go mot varandra på onsdagen. Tror nog att detta inte kommer bli några som helst problem utan att det som vanligt blir en väldigt bra vecka i sexan.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!
Birgitta, Monica och Elina





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar