torsdag 15 februari 2018

Veckobrev

Hej!
I onsdags hade vi en fin dag tillsammans med Bosgårdseleverna och våra sjuor. Det blev poängpromenad runt Björke och efter det saft och bulle och roliga lekar. Även om inte alla vågade ta kontakt så tror jag att det var bra att de fick träffas och göra roliga saker tillsammans.

I So har vi nu börjat läsa om Hinduism och Buddism.

I svenska har vi fortsatt att läsa om Eldens hemlighet. Måndagen efter lovet läser vi kap. fem och sedan får de hem frågorna till kapitlet i läxa.
Det är allt för många som säger att de inte hunnit göra läxan och det är inte okej. Ibland kan man ha en orsak om man varit sjuk så man inte orkat men annars borde alla hinna med sina läxor.
Paulina hälsar igen att läxan i franska ligger alltid på Showbie och är till torsdagar, vecka 9 är det samma läxa som till denna veckan. Den handlar om kroppsdelarna. 1. la tête = huvudet 2. le nez = näsan 3. la bouche = munnen (skriv till dät här ordet på bilden med roboten) 4. la main = handen 5. le bras = armen 6. les cheveux = håret 7. les yeux = ögonen 8. les oreilles = öronen 9. le pied = foten 10. la jambe = benet
Du kan höra uttalet på kroppsdelarna här: languageguide.org/french/vocabulary/body

Fredrik hälsar att läxan i tyska till tisdag i vecka 9 ska man lära sig så många ord som möjligt, men minst 15, av orden på s. 59 i textboken.

Idag har vi pratat om att vi kommer att ha prov i biologi fredag vecka 10. Vi kommer att fortsätta att träna på detta veckan efter lovet. Vill man börja titta på det redan nu, så ligger alla texter och arbetsblad på showbie.

Är man inte klar med sidorna 22-24 i matteboken, skall man göra klart dessa i läxa till tisdagen i vecka 9.

I dag har vi bakat bullar som vi kommer att göra semlor av i morgon och ha lite mys inför lovet.

På lovet så anordnas det aktiviteter i Varberg, klicka på länken så kan ni läsa mer SPORTLOVET

Hoppas nu alla får ett riktigt skönt lov och kommer tillbaka pigga och utvilade.

V.8 Lov

Händer V.9
Måndag läslogg hem. Elevens val
Tisdag Tyska (se ovan), s.22-24 i matteboken.

Onsdag Idrott

Torsdag Idrott, franska (se ovan eller på showbie)

Fredag  slöjd, läslogg tills idag.

Trevlig Helg !
önskar 
Birgitta och Elina och Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar