fredag 4 maj 2018

Veckobrev vecka 18

"Sköna maj välkommen till vår bygd igen...!"

Ja, nu är det bra gött ute! I går kväll när jag var ute och grävde så såg jag att till och med knopparna på eken sakta men säkert har börjat spricka. Våren är en fantastiskt tid och det ser ut som om vi får njuta av solen i helgen, det blir riktigt härligt! Mycket kaffe och glass i solen, det kan ju göra vem som helst lycklig!

I skolan har det varit kortvecka, men trots detta har eleverna hunnit med massor! I onsdags och idag har de haft ämnesprov i engelska och i och med detta är alla ämnesprov genomförda. Bra jobbat alla! Nu är ni en erfarenhet rikare.

På matten så har vi inför besöket från Sparbanken nästa vecka pratat om inkomster, utgifter, ränta, amortering och budget... Vi har räknat lite med procent och klassen var och lånade pengar på den extremt dyra banken med 10 % i ränta och ett amorteringskrav på 10 kr i månaden på de 100 kr de behövde låna... På onsdag när vi får besök av Varbergs Sparbank så kommer de att lära sig mer om detta och även träna sig på att lägga upp och räkna på en budget.

I NO fortsätter vi med fysik och har idag genomfört laboration nr 6 "Elektromagneten" be gärna era barn berätta mer. Det kommer att bli ett prov på el och magnetism tisdagen den 22 maj. Jag lägger upp sidor och tankekartor på Showbie i NO-mappen så fort vi jobbat med det.

Läxa i franska gäller endast dem som inte blev färdiga på lektionen och det är att göra klart presentationen om sina djur under helgen och vara beredd att redovisa på tisdag.

Händer i vecka 19

Måndag: Elevens val, svenskaläxa ges till dem som ej hunnit klart i Språkgodis.
Tisdag: redovisning i franska.

Onsdag: Ingen idrott, besök från Varbergs Sparbank hela förmiddagen.
Torsdag: Kristi himmelsfärds dag
Fredag: Lovdag


Det var allt för denna vecka. Ha nu en riktigt skön helg!

//Birgitta, Monica och Elina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar