torsdag 12 november 2015

Veckonytt V.47

Hej!

Denna veckan har vi fått en ny elev som börjat i 4B, Sara Selander från Valinge.

Jag förstår att en del inte förstod riktigt vad de skulle göra på matteläxan denna veckan. Det är aldrig något helt nytt de får i läxa, vi har alltid gått igenom det tillsammans. Om man nu ändå glömmer hur man ska göra får man hoppa över och be om hjälp i skolan. Antingen arbetar man med röda spåret eller med blåa spåret. Eleverna vet själva vilket spår de arbetar med. De gör aldrig båda.

I So har vi nu börjat med ett nytt tema "Lag och rätt". Vi har börjat diskutera vilka regler som finns i vårt samhälle och tittat på en film om Polisen.

I svenska fortsätter vi vårt skrivprojekt "boken"där vi jobbar med olika slags texter. Samtidigt arbetar vi också med stavningsregler.

Läxa nästa vecka blir vår läslogg och en del får hem matteboken för att göra färdigt förra veckans läxa och en del får rätta i boken.

Marie-Louise hälsar att de kan gå in på Learning Chocolate som är en bra sida att träna engelska.

Eva hälsar att det är viktigt att barnen har gympaskor med sig till idrotten. Nästa vecka kommer de att spela innebandy och då kan de inte vara barfota.
I morgon fredag den 13/11 blir det ingen vanlig idrott eftersom idrottshallen är upptagen. De ska istället ha teori så de behöver inga gympakläder.

Händer i veckan!
Måndag läxa hem
Tisdag
Onsdag idrott

Torsdag matteläxa tills idag.
Fredag Läslogg tills idag. Bibliotek

Trevlig Helg!
önskar Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar