fredag 20 oktober 2017

Veckonytt V.42

Hej!
Redan slutet på veckan. Veckorna springer iväg och snart är det höstlov.

Denna veckan har vi jobbat på med våra svenskapresentationer. Alla har inte hunnit redovisa ännu, men det är roligt att se hur mycket arbete de lagt ner på att göra en bra presentation.

I SO har vi nu börjat läsa om Centraleuropa. Jag har visat eleverna en app som heter Seterra, där de kan gå in och öva på Europas länder.

På tisdag den 24/10 ska vi åka på bio och se Rum 213. Vi åker från skolan 8.50 och åker tillbaka kl.11.00.

Vi har börjat på redovisningarna av energikällorna och veckan efter lovet (fredagen den 10/11) blir det en diagnos på arbetsområdet med hållbar utveckling. Begrepp finns att träna på Quizlet ”Hållbar utveckling 2” (sök på Elina 112). Du finner också begreppen på Showbie i ”NO år 6 2017-2018 Hållbar utveckling”.

Denna vecka har vi haft beting i matten, man skall ha gjort s. 94-95, samt blå s.96 eller röd s.97. Dessa sidor har vi arbetat med i två veckor här i skolan och på torsdag morgon (26/10) skall man vara klar om man inte hunnit  med i skolan. Vi kommer då att ha en mattediagnos på omkrets och area av rektanglar och kvadrater, samt omkrets av en cirkel. Vill man träna så finns det begrepp att träna på i showbie på ”Matte 6:an 2017-2018”. På fredag börjar vi arbeta med tid och tidsberäkning.

Händer v.43
Måndag: Läslogg hem, idrott för de som har det på elevensval, vi startar en ny period och de som har idrott är: Muhammed, Isac W, Felix, Robin och Liam E.
Tisdag: Vi åker på bio

Onsdag: Idrott

Torsdag: Idrott, Engelska läxan står i showbie, matten skall vara klar se ovan.

Fredag: Läslogg lämnas in.


V.44 höstlov

Trevlig Helg
önskar
Elina, Birgitta och Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar