fredag 27 oktober 2017

Veckonytt vecka 43

Hej!
Då var vi redan framme vid höstlovet, tiden går fort när man har roligt. Hösten är på gång och de vackra höstfärgerna håller sakta men säkert på att försvinna. Då är det ju läge att börja fundera på dessa fantastiska saker som händer i naturen och hur fiffigt det faktiskt är konstruerat. Hur det nu var med det här med lövfällningen. Varför är det så att träden fäller sina löv?

I veckan som gått har vi varit på bio, Rum 213. Det var en spännande film som väckte många olika frågor och tankar. På svenskan jobbade vi med filmanalys och hade en mycket bra diskussion om filmen.

I matten har vi avslutat arbetsområdet med omkrets och area för den här gången med en diagnos. Efter lovet när jag rättat den kommer vi att gå igenom den och titta på olika lösningar. Efter lovet kommer vi också att tillsammans titta på ett gammalt ämnesprov i matematik som handlar om area och om att skriva uttryck. Det är bra att titta på dessa och se hur bedömningen går till så man vet hur mycket som krävs för de olika nivåerna. I går började vi arbeta med tid, tidsberäkningar och tidslinjer detta fortsätter vi också med efter lovet.

Efter lovet (fredagen den 10/11) kommer vi att ha ett prov på det vi har arbetat med med hållbar utveckling. På Showbie eller på Quizlet (Hållbar utveckling 2) hittar du begreppen som du kan börja träna på redan nu om du vill.

Vecka 44
Tja, här får ni göra lite vad ni vill, ni har ju höstlov! Kommunen anordnar som vanligt lite olika saker som man kan vara med på och deras program hittar du här: Händer på höstlovet!
Vi lärare fortbildar oss för fullt i bland annat matematik och lite annat smått och gott.

Vecka 45
Måndag: Idrott för de som har detta på elevens val.
Tisdag:
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott
Fredag: Prov om hållbar utveckling (se tidigare inlägg och ovan)

Ha nu ett riktigt bra höstlov! Njut av er lediga tid och hitta på lite bus, men ät mest massa gott och fixa en pumpa eller två!
Så ses vi efter lovet!
/Birgitta, Monica och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar