fredag 24 november 2017

Veckonytt V.47

Hej!
Det har varit en intensiv vecka med många muntliga prov i engelska och matte. Dessutom har eleverna fått stå ut med en lärare som knappt haft någon röst. Jag hoppas att rösten är tillbaka nästa vecka så de slipper mitt kraxande.

I svenskan jobbar vi med tips att förbättra texterna med hjälp av sambandsord. Vi har också gått igenom ett läsförståelsetest vi gjorde förra veckan. De flesta insåg att för att kunna dra slutsatser från en text måste man läsa väldigt noga. Detta är något att tänka på när de gör läsloggen hemma. Väldigt många gör läxan i sista minuten och då gör man inte sitt bästa.

När vi nu ändå är inne på läxor så kan vi även meddela att engelskläxan inte till görs till 100% av alla, här finns klar förbättringspotential.

I So börjar vi nu bli färdiga med Europa och vi kommer att ha ett prov torsdagen den 7 december.
Viktigt att fortsätta träna namngeografi på Seterra och elevspel.

Vi fick ju en halv dag med snö. På Lindbergs skola har vi tagit beslutet om att förbjuda snöbollskrig. Detta för att snöbollskastning alltid leder till att någon blir ledsen. Några hade väldigt svårt att respektera förbudet så det behöver vi fortsätta påminna dem om.

Händer i vecka 48
Måndag  Läslogg hem, bild elevens val
Tisdag
Onsdag idrott

Torsdag idrott, engelskläxa
Fredag läslogg tills idag, slöjd

Trevlig Helg !
önskar
Elina Birgitta och Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar