fredag 23 mars 2018

Veckonytt V. 12

Hej!
Nu längtar vi efter våren. Snart är det påsk så nu ska det väl snart vända.

Denna veckan gick fort eftersom det var en studiedag men lite har vi hunnit med. I SO har vi avslutat religionen och nästa tema blir stormaktstiden.

I svenska har vi nu skrivit färdigt reportagen och nästa vecka ska vi börja montera vår tidning.

Nästa vecka har vi ingen läslogg eftersom det är påsklov.

I dag fredag hade vi på No-lektionen besök av Jessica Bernefjell (Samuels mamma) som jobbar på ungdomsmottagningen. Hon berättade om ungdomsmottagningen, vi fick klämma och känna på kondomer och sedan svarade hon på massor av frågor som eleverna anonymt lämnat in i torsdags. Vi fick jättebra och mycket proffsig information från Jessica.
Tusen tack för att du kom!







Förra veckan blev det lite tokigt när det var så många sjuka. Planen var att vi i matten skulle arbeta med skala och att vi denna veckan skulle börjat på enhetsomvandling. Men eftersom många var sjuka, så har vi fått jobba med skala även denna veckan också och nästa vecka börjar vi på enhetsomvandling. Vi gör detta för att bl.a. repetera inför ämnesproven i matematik som är första tisdagen och torsdagen efter påsklovet (v.15). Om man vill så får man gärna ta hem och arbeta med de häften som vi har i skolan (om de fyra räknesätten och enhetsomvandling) samt de sidor som finns i matteboken som handlar om skala.

Läxor i de olika språken har vi inte fått någon information om, ni får kolla med era barn och på showbie.


Som avslutning kommer här en hälsning från vår skolsköterska
Hej bästa vårdnadshavare,
Här kommer en liten påminnelse om hänsynstagande gentemot våra elever med astma och allergi. Elever med astma och allergi kan vara känsliga för en rad olika miljöfaktorer som vi tillsammans kan hjälpas åt att underlätta. Vårterminen är en extra känslig tid för många elever med dessa besvär.
Tänk gärna på att olika pollenallergen och pälsdjursallergen kan sitta fast i era barns kläder som påverkar andra elever negativt under skoldagen. Tänk också gärna på att starka dofter från parfym, hår- och hudvårdsprodukter kan vara väldigt besvärligt för dessa elever. 
Vänligen, 
Annika Hultqvist
Skolsköterska
Lindbergs skola
Mail, 
annika.hultqvist@varberg.se
Mobil, 0705 454 506


Händer i vecka 13
Måndag elevens val
Tisdag tyska? 
Onsdag idrott
Torsdag idrott, engelska, franska? 
Fredag Lov

Trevlig Helg !
önskar Elina, Birgitta och Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar