fredag 2 mars 2018

Veckobrev vecka 9

Första veckan efter sportlovet är snart gjord, vi har hälsat mars månad välkommen och kylan har verkligen tagit sitt grepp om  Lindbergs skola och hela Sverige. Vi vill passa på att påminna om att eleverna har rast ute och när det är - 12 grader och en frisk nordlig vind då är det bra att iallafall ha mössa och vantar. Lägg till strumpor och/eller varma skor, en varm jacka och gärna överdrag på det så är det ännu bättre. Då funkar det nog att vara ute hela rasten. En liten rekommendation bara, själv kör jag med varm tröja och långkallingar också, men sedan är jag ju frusen av mig.

I veckan som gått så har vi fortsatt arbeta med biologi. I tisdags diskuterade vi preventivmedel och könssjukdomar. Nästa vecka, på fredag är det dags för prov i biologi. Vi har i skolan gått igenom vad man ska träna på och hur man kan träna. Allt material ligger på Showbie. Titta först och främst på tankekartorna, bildtexter/bilder på sidorna, men läs gärna igenom sidorna någon gång också, speciellt om du varit borta mycket och missat våra diskussioner. Efter provet så tittar vi tillbaka på fördiagnosen och sedan är detta arbetsområdet avslutat och vi ska börja på ett nytt.

Nästa vecka i matten kommer vi att repetera de fyra räknesätten. Ett tips är att redan nu gå in och repetera multiplikationstabellerna på t.ex. NOMP eller elevspel. Eller så tränar ni med kortlek, tärningar osv, bara ni tränar.

På engelskan så har vi läst om Bermuda triangeln, en riktigt mystisk plats. Be gärna era barn berätta mer om detta.

I svenska arbetar vi med tidningstexter och just nu skriver vi reportage. Vi läser Eldens hemlighet i skolan men frågorna till kapitlet får de göra hemma. Därför behöver boken vara med på måndagen när vi läser tillsammans. Frågorna har de alltid i läxa till fredagen.

I So har vi nu gått igenom och läst om fem religioner. Torsdagen den 15/3 kommer vi att ha ett prov på det vi läst. Vi kommer att träna på tankekartorna i skolan nästa vecka men det kan också vara bra att ta hem dem och träna. Tankekartorna finns också på showbie.

Vi vill passa på att påminna om att när ni tar ledigt, var då snäll att påminna oss, gärna en vecka innan. Då får vi en chans att plocka ihop lite arbete om vi kan/hinner. Det går inte alltid och man kan verkligen inte ta igen allt, men vi försöker skicka med och sedan får man ta igen det man kan i efterhand.

Nästa vecka blir det ingen idrott eftersom idrottsläraren kommer att vara i Åkulla med 7-9.
Det blir lektion i klassrummet. På onsdagen har de Fredrik Olofsson och på torsdagen Maria Patriksson.

Det är många som är och har varit sjuka nu under en ganska lång tid. Vi får verkligen hoppas att det kyliga vädret får alla virus och annan skit att frysa bort så vi snart har en fulltalig klass igen.


Händer i vecka 10
Måndag 5/3: Elevens val, läslogg hem
Tisdag 6/3: Tyskaläxa, månaderna på tyska (titta på showbie)

Onsdag 7/3: ingen idrott
Torsdag 8/3: ingen idrott
Fredag 9/3: Bibliotek, lämna in läslogg, prov i biologi (se ovan).

Nu tar vi helg! Vi önskar er alla en riktigt trevlig sådan!
hälsningar
Birgitta, Monica och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar