fredag 20 april 2018

Veckobrev vecka 16


Nämen se vad har vi här..?
Äntligen! Solen skiner och det har kommit lite mer värme. I torsdags och fredags var det ju underbart
ute!

Denna veckan så har vi i NO:n fortsatt att arbeta med elektricitet. I tisdags gick vi igenom de laborationer som eleverna gjorde i fredags med Birgitta när jag satt och rättade ämnesproven i matematik. Vi pratade om elektroner, öppen/sluten-krets samt hur ett batteri fungerar. Tankekartan finns på showbie under NO - El och magnetism. Här finner ni även de sidor som vi läste i dag. På tisdag kommer vi ta reda på mer om magnetism.

I matten har vi denna veckan har vi jobbat med kombinatorik. Det är lite klurigt att komma på hur man ska göra utan att behöva rita upp alla lösningar, men vi tränar på.

Läxan i franska är rumsprepositioner (i, under, på, till höger, till vänster, mellan, framför och bakom). Finns på Showbie men de finns också i deras bok.

I tyskan skall de som inte är klara med att fylla i en blankett med uppgifter om sig själv göra detta till på tisdag. Fredrik berättar att de får hem sitt tyskaprov nästa vecka. Det är meningen att eleverna ska titta igenom provet och se vad de missat och vad de behöver träna mera på.




Nedan följer  information från rektor:





Händer i vecka 17
Måndag: Elevens val, läslogg hem
Tisdag: Tyskaläxa (se ovan) 
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott, engelska (står på showbie), franska (se ovan)
Fredag: Bibliotek, lämna in läslogg

Ha en trevlig helg!
/Birgitta, Monica och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar