lördag 14 april 2018

Veckonytt V.15

Hej!
Vilken härlig vårvecka, det märks verkligen på rastaktiviteterna att det är roligare att vara ute igen.

Nu är nationella proven i matte gjorda och det tror jag eleverna tycker är skönt.

I So läser vi om stormaktstiden och vi har läst och tittat på film om Gustav II Adolf och drottning Kristina.

I svenska jobbar vi på vår tidning och vi skriver också en berättelse. Vi fortsätter att läsa om Eldens hemlighet. Vi läser i skolan men läxan hem är att svara på frågor om kapitlet.

Händer vecka 16
Måndag ny läslogg hem,elevens val.
Tisdag
Onsdag idrott
Torsdag idrott,engelskaläxa
Fredag läslogg tills idag.

Trevlig Helg !
önskar Birgitta Elina och Monica

Bifogar ett brev som handlar om att man ska återlämna sin Ipad i slutet av terminen.

2018-01-20
Hej!
Din digitala enhet som du använt i skolan under en bestämd period håller nu på att gå ut på sitt leasingavtal. Det är därmed upp till dig att ta ställning till om du vill lämna tillbaka enheten eller köpa ut den.
Oberoende val måste du gå in på webbsidan recycle.lin.education, och göra ett aktivt val. Det som krävs för att göra valet är enhetens serienummer. Med det loggar du in och går vidare med valet.
Utköp av din digitala enhet
På recycle.lin.education genomförs köpet direkt genom att du skriver in den aktuella enhetens serienummer samt mailadress. Är du inte myndig gäller erbjudandet för din vårdnadshavare som måste genomföra stegen. Utköpspriset ser du efter att du gått vidare med länken du får i verifieringsmailet som skickas automatiskt till angiven mailadress.
Köpet måste vara genomfört senast dagen för återlämning (din skola kommer att informera mer om detta). När betalningen lyckats skickas ett kvitto på köpet direkt till angiven mailadress (ange en mailadress som inte är din skoladress).
Du ansvarar över att inga licenser/program på enheten som tillhör skolan ska finnas kvar på din utköpta enhet. Därför rekommenderar vi att du nollställer din enhet i samband med utköpet.
Skriv in enhetens serienummer i webbportalen och genomför köpet direkt på sidan. Det finns två olika betalsätt:
1. Kortbetalning
a. Använd ditt Mastercard eller Visakort för säker kortbetalning på nätet. Glöm inte att kortet måste vara aktiverat till internetköp vilket lättast görs via internetbanken.
2. Direktbetalning
a. Använd din bankdosa/mobilt bankID och genomför köpet genom att direkt koppla upp dig mot banken. Har du någon av följande bank kan du betala på detta sätt: Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB.
I samband med utköpet erbjuds du även att köpa till diverse utvalda tillbehör som passar just din enhet.
Återlämning av din digitala enhet
Genomför valet för återlämning direkt genom portalen recycle.lin.education Vid en lyckad registrering skickas ett kvitto på återlämningsvalet direkt till angiven mailadress.
När ska jag återlämna min dator:
Information får du från din skola.
Du är ansvarig över att din enhet återlämnas under utsatt återlämningstillfälle. Återlämnas den inte på utsatt tid och plats kan du bli ersättningsskyldig.
2018-01-20
För att vi ska godkänna din enhet vid återlämning krävs vissa åtaganden från din sida. Du är skyldig att anmäla och åtgärda en eventuell skada vid inträffandet för att helt undvika onödiga kostnader. Din enhet får vara utsatt för normalt slitage, men ingen skada som påvisar yttre åverkan vilket påverkar enhetens funktion på ett eller annat sätt accepteras. Enheten ska vara funktionsduglig utan skador. För en godkänd återlämning krävs även att tillhörande laddare av originalmodell finns och är hel och fungerande.
Ska du återlämna en iPad måste du avaktivera enheten från “Find my iPad” innan återlämning. Är denna funktionen aktiverad vid återlämning kan du bli ersättningsskyldig då sådan iPad blir ohanterlig för vidare användning. Du avaktiverar funktionen genom enhetens inställningar eller via iCloud när du loggar in med ditt Apple-ID.
Utrustning som ska återlämnas:
● Funktionsduglig digital enhet utan skador
● Komplett strömladdare av originalmodell som fungerar och är hel
För att du ska känna dig trygg med återlämning av din skolenhet garanterar vi att enheten genomgår en certifierad säkerhetsradering enligt datainspektionens rekommendationer kort efter att vi samlat in den. Vi rekommenderar dock alltid att du nollställer din enhet innan återlämning.
Slutligen hoppas vi att du har varit nöjd med enheten och att den integrerat väl med skolarbetet.
Har du frågor om utköp eller återlämning är du välkommen att kontakta oss på utkop@lineducation.se.
Med vänlig hälsning
Recycle
Lin Education

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar