lördag 2 september 2017

Veckobrev vecka 35

Hej!
Så har vecka två i skolan passerat och vädret har vi fortfarande med oss. Visst är höstens fina dagar härliga? All sol känns som en riktig bonus och det ser ut att bli en riktigt fin helg också.

I veckan har ni också fått hem lappar om föräldramötet, vi vill veta hur många av er som kommer, så lämna in lappen snarast. Vi kommer att servera fika till självkostnadspris.

I matten arbetar vi med koordinater och har idag spelat "sänka skepp" lite klurigt att hålla koll på x - och y-koordinater vilket man säger först. Men vi fortsätter att träna och det är roligt när man går runt och hjälper till och man hör "...men du, menar du andra kvadraten nu? Eller är det fjärde?" När sådan sker värmer det i hjärtat eftersom de nya begreppen redan används.

I NO:n arbetar vi med hållbar utveckling, vi har precis börjat läsa texterna tillsammans som eleverna har i Showbie. I tisdags ställde vi oss frågan om vad man behöver för att ha ett bra liv. Sedan samlade vi allas tankar på tavlan och ja, ni kan själva se resultatet, ett fantastiskt sådant! Vilken start!


I svenska har vi skrivit dikter om vänskap. Hur ska en riktig vän vara? Eleverna har skrivit fantastiska dikter med många bra tankar. På måndag delar jag ut första läxan i svenska som blir att läsa ett kapitel i "Fröken Europa " och svara på frågor. Frågorna finns på showbie. Läxan är från måndag -fredag.

Nu på torsdag den 7/9 ska vi i 4-6 på utflykt till Lindvallen. Vi kommer att gå till och från skolan och är tillbaka i god tid innan bussarna går. Skolan serverar pastasallad, så ta med egen tallrik/burk att äta på. Här kommer en liten packlista:

  • Burk/tallrik (att äta pastasallad på)
  • Bestick
  • Dricka
  • Fika och frukt
  • Sittunderlag
  • Kläder efter väder
  • Bekväma skor

Händer V. 36
Måndag: Bild (tänk på oömma kläder). De som har idrott på elevens val tar med utegympakläder.
Tisdag: 
Onsdag: Hemkunskap för halva gänget (tänk på oömma kläder), idrott
Torsdag: Heldag på Lindvallen, se info ovan.
Fredag: Slöjd (tänk på oömma kläder här) Läslogg tills idag.

Så där, det får avsluta veckans veckobrev för denna gång.
Ha nu en riktigt skön helg i solen!

Birgitta, Monica och Elina





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar