fredag 29 september 2017

Veckobrev vecka 39

Hej!
Vilket väder vi har haft! 20 grader var det när jag kom hem i tisdagskväll och ljumma vindar, helt fantastiskt! Det är ju badväder!

Utvecklingssamtalen pågår för fullt och vi hoppas att ni tycker att det är lika trevlig som vi att träffas. Samtalen kommer att pågå några veckor till, vi som jobbar lite mindre i skolan har fått lite dispens. Vi hoppas att ni har överseende med detta.

Vi har från olika håll fått synpunkter på bloggen och dess utseende och att när ni får mail om nya inlägg så står det 3b... Vi förstår att detta är förvirrande och skall försöka åtgärda detta så snart vi får tid och lite hjälp. Arbetsuppgifterna ligger i en hög och vi betar av dem så snart vi hinner. Tills dess får ni har överseende med att det är lite rörigt.

Förra veckan började vi med att ha en gemensam rastlek på fredag förmiddag. Vi drog ur burken och det blev "1, 2, 3, stjärna", det fungerade alldeles utmärkt. Några kroknade mot slutet, men vi hade riktigt kul ihop. I dag har vi lek "Svarteman" och "godmorgon, godmiddag, godkväll", det funkade toppen!

På NO:n fortsätter arbetet om hållbar utveckling och vi ska nästa vecka titta närmare på olika energikällor. Idag har vi bland annat tillsammans gjort en tankekarta på vilka saker man ska ta reda på om "sin energikälla". Vilken energikälla man får avslöjas nästa vecka.


I veckan som gått så har vi fått en ny klasskompis, han heter Mohammed och kommer från Syrien. Mohammed pratar och förstår än så länge bara arabiska, han gillar att spela fotboll och det har vi ju många andra tjejer och killar i klassen som också gör. Så nu vi får alla hjälpas åt så att Mohammed ska trivas i vår klass.

Engelskläxan denna veckan är glosor och det handlar om frukt och grönsaker. Eleverna väljer själva hur många glosor de anser att de mäktar med att läsa sig. Man tränar från svenska till engelska, men också från engelska till svenska och även på stavningen.

Nästa vecka är det dags för fotografering, vi har fått tid för klassfoto på onsdag den 4/10.

Nästa vecka kommer Elina vara borta på facklig-utbildning torsdag och fredag. Monica som redan finns i klassen på matten kommer att ta hand om den på torsdag och på fredag kommer det en vikarie.

Händer i vecka 40
Måndag: Ny läslogg hem. Bild och elevens val.
Tisdag:
Onsdag: Idrott glöm inte idrottskläder, fotografering.
Torsdag: Idrott, engelska läxa om frukt och grönsaker.
Fredag: Läslogg tills idag. Bibliotek.

Sådär ja, nu hoppas vi på härligt väder även i helgen så vi kan gräva i trädgården, promenera i solen, bada, baka äppelpaj och fika ute!

Trevlig helg!
Birgitta, Monica och Elina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar